SSL certifikati kako bi Vaši korisnici bili sigurni

SSL certifikati opće su prihvaćeni mehanizam podizanja sigurnosti internetskih stranica na višu razinu i današnja su norma za jamstvo sigurnosti na internetu. Koristeći SSL, komunikacija browsera s web serverom je enkriptirana te osigurava trenutačno najviši nivo sigurnosti. Ovi certifikati temelj su povjerenja u vaše internetske stranice jer današnji korisnici pozorno pregledavaju internetske stranice na kojima kupuju tražeći znakove (ne)sigurnosti.

SSL certifikatom možete nenametljivo i provjereno potvrditi da je vaša internetska stranica sigurna. Naime, kada je certifikat uspješno instaliran na poslužitelju, protokol HTTP izmijenit će se u HTTPS (gdje S stoji za „siguran“) a preglednik će pokazati uočljivu ikonu lokota.

Jedan od bitnijih razloga zašto je važno imati SSL certifikat te koristiti HTTPS protokol je zbog sigurnosti. Web trgovinama i web stranicama koje vrše naplatu proizvoda i usluga putem kreditnih i debitnih kartica SSL certifikat je neophodan zbog potrebe za enkriptiranim prijenosom povjerljivih podataka. Za neke od stranica bitan razlog je zaštita administracijskog sučelja – npr. kod WordPress login stranica korisničko ime i lozinka se ne šalju direktno iz vašeg web preglednika na web poslužitelj, već prolaze kroz mnogo drugih uređaja na Internetu. Ako ne koristite HTTPS, podaci nisu enkriptirani, već u obliku običnog teksta što znači da se tako poslani korisnički podaci mogu presresti na putu do odredišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

© 2021 La Luna Tecnologia |